Torshov Sport Alpinski
MENU

Guider

Her finner du vårt utvalg av langrenn- og alpinrelaterte guider.

Guide - Hvordan velge riktig type alpinski

Det kan være utfordrende å finne frem i jungelen av forskjellige typer alpinski som finnes der ute. Her guider vi deg frem til å finne riktig type slalomski.

Guide: Hva er rocker på alpinski?

Det finnes et stort utvalg av forskjellige alpinski på markedet. De har forskjellige bruksområder og har derfor forskjellige bredder, utforming og egenskaper. En svært viktig egenskap i en ski er om det er rocker i den og i tilfelle hvordan rocker det er i den. Men hva er egentlig rocker?

Guide: Riktig lengde på alpinstaver

Her finner du en guide for å velge riktig lengde på dine alpinstaver. Legg merke til at dette er en racingtabell og dermed er den laget for aktive alpinister. Personlige preferanser kan gjøre at enkelte vil avvike noe fra denne tabellen, men de aller fleste vil befinne seg i nærheten av de oppgitte målene. Lykke til med kjøp av alpinstaver!

Guide: Hvor lange skal langrennsstaver være?

Riktig lengde på stavene er en forutsetning for å kunne gå ordentlig på ski. For korte eller for lange staver gir dårligere balanse og koordinasjon i diagonalgang og sliter også mer på ledd i enkelte deler av bevegelsen enn staver med riktig lengde gjør. Her finner du noen enkle tips til å finne din stavlengde, men vær oppmerksom på at det er noe rom for individuelle preferanser.

Størrelsesguide: Slik velger du riktig størrelse på alpinstøvler

Her finner du en guide for hvordan du kan velge riktig størrelse på alpinstøvler. Vær oppmerksom på at det kan være forskjell på størrelsene fra produsent til produsent. Vi oppgir størrelser på alle slalomstøvler i mondopoints, som er det samme som cm.

Hvordan smøre langrennski?

Å ha gode ski kan avgjøre om du får en god eller dårlig opplevelse når du skal på skitur. Smøring av ski er en kunst og det kan gjøres så komplisert du vil hvis du er på jakt etter optimalt feste og glid, men for de fleste trenger ikke det å smøre ski å være så vanskelig. Med et par triks kan du enkelt få gode ski på omtrent alle forhold og dermed få fine turer med sikkert feste og god glid.

Guide: Slik velger du riktig langrennski

Det finnes en rekke valgmuligheter når du skal kjøpe deg langrennski. Denne guiden er laget for at du skal få litt oversikt i jungelen av forskjellige typer ski til forskjellig bruk. Vi prøver også å gi deg en bedre forståelse av hvordan vi velger ut ski til deg for å gi deg en best mulig opplevelse når du er ute og går.

Størrelsesguide: Swix

For å hjelpe deg med å finne riktig størrelse på din nye bekledning fra Swix er denne størrelsesguiden tilgjengelig. Husk at denne guiden ikke er noen fasit ettersom det er stort sprik mellom personlige preferanser når det kommer til hvordan man vil at klærne skal sitte.

Størrelsesguide: Bergans

Ved hjelp av denne størrelsesguiden kan du bli sikrere på å gjøre et riktig valg når det gjelder størrelse på dine nye klær fra Bergans. Husk at det er personlige preferanser når det kommer til størrelser på klær og at denne tabellen bare er ment som en veiledning.

Størrelsesguide: Norrøna

Å finne riktig størrelse kan noen ganger være en utfordring når man handler på nett. For å finne din Norrøna-størrelse, anbefaler vi at du tar dine vitale mål og plasserer deg i størrelseskartet.

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.